Świąteczna szynka z Rieslingiem i musztardą
Świąteczna szynka z Rieslingiem i musztardą to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 622 kalorie, 4G białka, oraz 63g tłuszczu. Na $5.69 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, suszone, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Świąteczna Szynka Z Rieslingiem I Musztardą, Coq au Riesling, oraz Coq Au Riesling.
Instrukcje
Ułóż stelaż w najniższym poziomie piekarnika; rozgrzej do 149°. pozostawiając tłuszcz nienaruszony, usuń skórkę z większości szynki, pozostawiając wokół końca kości trzonu.Tłuszcz poprzecznie (nie kroić na mięso)na szynce z równoległymi cięciami rozmieszczonymi w odległości 1/2"OD SIEBIE.
Na dużą patelnię ułożyć szynkę.Gotować 1 szklankę Riesling i 7 szklanek wody w asaucepan przez 5 minut.
Wlać do dna patelni do pieczenia.
Piecz szynkę, fastrygując panjuices od czasu do czasu, aż do natychmiastowego odczytu termometru włożonego do środka hamregisters 43°, 2 1/2-3 godzin.
W międzyczasie roztopić masło w mediumskillet na średnim ogniu.
Dodać szalotki irymowe gałązki; gotować, często mieszając, dopóki szalotki są bardzo miękkie, około 10 minut.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać w pozostałej1 filiżance Rieslinga. Wróć do pieca. Zwiększenie ogrzać do średniej-wysokiej, doprowadzić do duszenia, i gotować, aż zmniejszy się do 1/4 filiżanki, około 8 minut.
Wyjąć gałązki tymianku itransferować mieszaninę do robota kuchennego.
Dodaj liście, musztardę, miód, pieprz i sól. Proces aż do dobrze wymieszane.
Wyjmij patelnię z piekarnika i zwiększ temperaturę do 177°. za pomocą pędzla do ciasta rozprowadź
Mieszanka Rieslinga na szynce. Powrót panto piekarnik i piec szynkę, tenting z foilif brązowienie zbyt szybko, aż internaltemperature rejestruje 57° i crust isgolden brown, 15-30 minut.
Szynkę przełożyć na duży talerz.
Odstawić na 30 minut przed rzeźbieniem. Odtłuszczone tłuszcz z soków, podgrzać, i wlać soki do dzbanka amedium; służyć obok.