Śródziemnomorska Letnia Bryza Przystawka Do Tuńczyka

Śródziemnomorska Letnia Bryza Przystawka Do Tuńczyka
Śródziemnomorska letnia bryza Tunan Entrée wymaga mniej więcej 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 41 g tłuszczu, oraz w sumie 771 kalorii. Na $9.05 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Mieszanka pieprzu, papryki, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać pomarańcze, można śledzić to danie główne z Krem miodowy z krewnymi pomarańczami i kandyzowaną cytryną jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Summer Breeze, Summer Breeze Punch, oraz Sałatka Z Kurczaka Summer Breeze dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kuskus-
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
2
Umieść kuskus w garnku i dodaj 2 szklanki bulionu warzywnego, 1 łyżkę masła, 1 łyżeczkę soli, 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1/8 łyżeczki kurkumy i gotuj, aż będzie prawie gotowe; wymieszaj i dodaj wodę w razie potrzeby (przeczytaj instrukcję na opakowaniu, nie dodawaj przyprawy, jeśli jest w zestawie);
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
KurkumaKurkuma
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodać i wymieszać z gotowanymi orzechami pistacjowymi kuskus, papryką, dymką, 1/8 szklanki posiekanych oliwek kalamata, estragonem, 1 łyżką skórki pomarańczowej i ogrzać.SOS VELOUTE - zrobić zasmażkę topiąc na patelni 1-2 łyżki masła. Stopniowo dodawać trochę mąki i stale mieszać, aż będzie gładka (aby uzyskać odpowiednią konsystencję ,nie palić, bez grudek); następnie powoli dodawać do gorącej zasmażki 1 szklankę zimnego bulionu warzywnego, mieszać i upewnić się, że nie ma grudek, dodać 1/8 szklanki wina marsala; doprawić 1 łyżeczką soli do smaku, dodać 1-2 gałązki estragonu. Nadal mieszaj, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji gęstego sosu;
Składniki, których będziesz potrzebować
Kuskus GotowanyKuskus Gotowany
Oliwki KalamataOliwki Kalamata
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
DymkaDymka
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać 2 łyżki kaparów; odstawić i ogrzać.Ryba-marynować rybę w dużej misce dodając 2 łyżki soku z limonki / cytryny, wrzucić i pozostawić na 1/2 godziny; następnie umieścić steki z tuńczyka na grillu węglowym, podlać masłem i / lub oliwą z oliwek, doprawić do smaku 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu. Włącz tylko raz na grillu (lub patelni) i ponownie doprawić do smaku; nie ROZGOTOWYWAĆ steków z tuńczyka, upewniając się, że wnętrze jest lekko różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
UsunąćTalerz-na środku dużego talerza dodać około 3/4 do 1 szklanki lub więcej gotowanego kuskusu i uformować w okrąg; wokół boków dodać całe oliwki kalamata, pokruszony ser feta, pokrojone pomarańcze i trochę sosu Veloute; na wierzchu kuskusu umieścić jeden gotowany stek z tuńczyka, trochę sosu Veloute i posypać skórką pomarańczową na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Oliwki KalamataOliwki Kalamata
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Podawać z białym winem i cieszyć się!.Uwagi: ponownie nie przesmażyć steki z tuńczyka. Zamiast grillowania można smażyć na patelni lub smażyć steki, dodając masło / oliwę z oliwek i doprawić do smaku. Wreszcie, jeśli wolisz można zastąpić 2 lbs krewetek zamiast steków z tuńczyka; Usuń muszle, ogon, devein, a następnie cięte wzdłuż lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Składniki

4steki z tuńczyka, 2 funty, pokrojone na 4 małe kawałki (zastępują 4 funty, 4 duże kawałki)steki z tuńczyka, 2 funty, pokrojone na 4 małe kawałki (zastępują 4 funty, 4 duże kawałki)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipapryka, posiekana (wielobarwna)papryka, posiekana (wielobarwna)5(zima)Bita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnieBita polewa i wiśnie maraschino z łodygami opcjonalnie2(zima)3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon3 łyżki musztardy, najlepiej Dijon1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPosiekany krystalizowany imbir i posiekana świeża miętaPosiekany krystalizowany imbir i posiekana świeża mięta596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiser feta, pokruszony (Francuski, mniej słony)ser feta, pokruszony (Francuski, mniej słony)2(zima)mąkamąka306 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa kalamata, pestki usunąć, grubo posiekaneoliwa kalamata, pestki usunąć, grubo posiekane16oliwki kalamataoliwki kalamata4(zima)sok z limonki (marynata) lub 4 łyżki soku z cytryny (marynata)sok z limonki (marynata) lub 4 łyżki soku z cytryny (marynata)306 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwino marsalawino marsala3(zima)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)1 pęczek świeżego szpinaku (około 3 filiżanek)3(zima)skórka pomarańczowaskórka pomarańczowa2pomarańcze walencyjne, pokrojone w 1/2 okrągłych plasterków, klinypomarańcze walencyjne, pokrojone w 1/2 okrągłych plasterków, kliny11 funt cukinii,8 (U-12) krewetek8 (U-12) krewetek306 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiorzech pistacjowy, muszle usunięteorzech pistacjowy, muszle usunięte4(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)2dymka, oczyszczona i posiekana (1/2 cala długości)dymka, oczyszczona i posiekana (1/2 cala długości)2(zima)estragon, 2 gałązkiestragon, 2 gałązki2(zima)świeży estragon (zastępuje 1 łyżkę suchego estragonu)świeży estragon (zastępuje 1 łyżkę suchego estragonu)0(może być lub przeglądać)kurkumakurkuma9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwywar warzywny (College Inn Garden Vegetable bulion 14 1/2 oz. równa się dwa kubki)wywar warzywny (College Inn Garden Vegetable bulion 14 1/2 oz. równa się dwa kubki)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować pochodzenie winnice Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia50
Magazyn