Łosoś w sosie musztardowym bengalskim

Łosoś w sosie musztardowym bengalskim
Łosoś w sosie musztardowym bengalskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $4.79 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 389 kalorii, 35g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mieloną musztardę, pieprz cayenne i / lub chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: łosoś w sosie musztardowym bengalskim, Pieczony musztarda czosnek łosoś z sosem miodowo-musztardowym, oraz Łosoś w sosie musztardowo-ziołowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić ryby na kawałki, które są o 2 "x 1" i pocierać je równomiernie solą, kurkumą i cayenne. Przykryć i odstawić do lodówki30 minut–10 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
RybyRyby
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
2
Umieść musztardę w proszku, cayenne, kurkuma i sól w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
KurkumaKurkuma
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać 1 łyżkę wody i dokładnie wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Dodaj kolejne 7 łyżek wody imieszaj. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Wlać olej do średniej patelni i ustawić na średnim ogniu.Gdy gorące, umieścić w ziarnach gorczycy. Jak tylko zaczną pękać, kwestią sekund, dodaj nasiona kminku i kopru włoskiego. Wymieszać raz i szybko wlać jestarda pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
KminekKminek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj zielone chili, wymieszać, i doprowadzić do delikatnego gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Papryka ChiliZielona Papryka Chili
7
Umieść kawałki ryb w sosie w jednej warstwie. Dusić delikatnie przez około 5 minut, lub aż ryba jest po prostu gotowane przez, łyżki sos nad rybąwszystkim czasie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
RybyRyby
8
Przedruk za zgodą w domu z Madhur Jaffrey: proste, pyszne dania z Indii, Pakistanu, Bangladeszu i Sri Lanki przez Madhur Jaffrey, © 2010 Knopf, a division of Random House, Inc.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Laguna Winery Russian River Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn