Łatwy Krem Karmelowy
Łatwy krem karmelowy może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 31 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Garnki karmelowe z solonym sosem karmelowym, Krem Karmelowy, oraz Krem Karmelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wymieszać 1 łyżkę wody do 1/4 szklanki cukru w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż cukier jest całkowicie zwilżony. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować, aż cukier i woda tworzą złoty syrop brązowy, o 5 protokół. Nie mieszać.
Wyjąć z ognia i pozostawić gotowanie ustąpić. Dokładnie wymieszać 1 łyżkę gorącej wody do syropu karmelowego.
Mleko i 5 łyżek cukru ubić razem w rondlu na małym ogniu; podgrzewać tylko do momentu ogrzania i rozpuszczenia cukru.
Wyjąć z ognia i ubić jajka do mieszanki mlecznej.
Wlać syrop karmelowy do naczynia do pieczenia 8x8 cali.
Syrop polać mieszanką jajko-mleko.
Umieść patelnię w większym naczyniu do pieczenia i wlać wystarczającą ilość wody do zewnętrznej patelni, aby osiągnąć około 1/2 cala po bokach wewnętrznej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krem ustawi się, około 45 minut.
Pozostawić do ostygnięcia przez około 10 minut; schłodzić w lodówce przed podaniem.