Łatwe Tzatziki z fetą
Przepis łatwy Tzatziki z fetą może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 25 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 290 kalorii, 10g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mało kto lubi tę przystawkę. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ogórek, grecki jogurt, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Szaszłyki krewetkowe z Tzatziki, szpinakiem i fetą, Hamburgery Falafel z sosem feta Tzatziki, oraz Hamburgery jagnięce z fetą Tzatziki Spread.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieścić jogurt w średniej misce. Zetrzyj ogórek na tarce pudełkowej po największej stronie kraty i ściśnij go rękami, aby usunąć większość (ale nie wszystkie) płynu.
Do jogurtu dodaj starty ogórek.
Dodać śmietanę, sok z cytryny, ocet, koperek, czosnek, 2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu i połączyć. Smak przypraw.
Aby służyć, umiejętnie ułóż talerze sałatkowe z plastrami fety, skrop je oliwą z oliwek i posyp liśćmi tymianku.
Dodać oliwki, Trójkąty pita, i tzatziki i służyć na zimno lub w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni.
Chlebek pita pokroić na 8 trójkątów i ułożyć na patelni.
Umieść blachę w piekarniku i piecz chleb przez 10 minut.