Łatwe kokardki czosnkowo-oliwkowe
Łatwe kokardki czosnkowo-oliwkowe wymagają z grubsza 55 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 97 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 30 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz ciasto na pizzę, oliwę z oliwek, oliwki kalamatan i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Easy Black Olive Tapenade (również w wersji z zieloną oliwką!), Guziki i kokardki, oraz Kokardki Chili.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto do pizzy, aż będzie miało grubość około 1/4 cala i mniej więcej prostokąt 14 na 13 cali.
Posypać 1/2 powierzchni ciasta oliwkami, 1/2 czosnku, 2 łyżkami startego sera i szczyptą soli. Złóż ciasto nad załączając polewy i rolki do uszczelnienia i spłaszczyć, tworząc 14 na 6-calowy prostokąt. Lekko posmaruj mąką i ponownie złóż na pół. Odstawić i pozostawić na 10 minut.
Tymczasem w małym rondlu na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek, pozostały czosnek i szczyptę soli.
Podgrzewaj, aż sól się rozpuści, czosnek będzie delikatny, a garnek pachnący, około 5 minut. Zarezerwuj mieszaninę olejową do szczotkowania.
Po spożyciu ciasta rozłóż je i rozwałkuj do grubości 1/4 cala i szerokości 14 na 6 cali. Za pomocą ostrego noża lub noża do pizzy przyciąć krawędzie, a następnie pociąć je na paski o wymiarach 6 na 3/4 cala. Powinieneś skończyć z 12 do 14 pasków. Zawiąż każdy pasek w płaski węzeł i ułóż je na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Posmaruj oliwą o smaku czosnkowym i włóż patelnię do piekarnika.
Piec, aż łuki są złotobrązowe i gotowane przez, o 10 do 12 protokół.
Wyjąć z piekarnika, posmarować jeszcze raz oliwą z oliwek z czosnku i posypać pozostałą łyżką startego sera.