Złota Zimowa Zupa
Złota Zimowa zupa zajmuje ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów wymaga szczypiorku, pieprzu, sera gruyère i pora. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Dobrze sprawdza się jako niedroga zupa. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Złota Zimowa Zupa, Golden Winter Squash, oraz Złota Zupa.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj squash, ziemniaki, sól, i pieprz do patelni; smażyć 3 protokół.
Dodaj por; smażyć 1 minutę. Wymieszać bulion; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 20 minut lub do ziemniaków jest tender, mieszając od czasu do czasu.
Połowę mieszanki ziemniaków umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną ziemniaków. Wymieszać w pół na pół. Przykryć i ogrzać.
Ułóż kromki chleba w jednej warstwie na blasze do pieczenia; posyp równomiernie serem. Chleb Broil kromki 2 minut lub do złotego. Chochla 1 szklanka zupy do każdej z 8 misek; top każdej porcji z około 1 łyżeczka szczypiorku.
Podawać 2 kromki chleba z każdej porcji.
W razie potrzeby udekoruj świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Uwaga na wino: jest to zupa jarzynowa, która z łatwością poradzi sobie z lżejszym czerwonym winem. Trzymaj się francuskiego motywu i szukaj okazji z Burgundii, takich jak Louis Jadot Pinot Noir 2005 ($20). To wino ma dość czerwone owoce jagodowe, świetną równowagę i delikatne taniny, które sprawiają, że idealnie nadaje się do dań o niższej zawartości tłuszczu. Ziemiste, skórzaste smaki wydobywają rustykalne niuanse ziemniaków i squasha. Jeffery Lindenmuth