Złota tarta buraczana z kozim serem, fioletową bazylią i makowym winegretem

Złota tarta buraczana z kozim serem, fioletową bazylią i makowym winegretem
Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 210 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz maki, parmezan, ser kozi, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tarta pomidorowa ze skórką makową i kozim serem, Truskawkowo-awokado Sałatka z kurczakiem z chrupiącym smażonym kozim serem i miodem cytryna Dijon Mak Vinaigrette, oraz Tarta pomidorowo-koziego sera z winegretem cytrynowo-bazyliowym.

Instrukcje

1
Przygotuj bardzo bogaty przepis na krótką skorupę przepis znaleziony tutaj bardzo bogate ciasto krótkie. Podziel ciasto na pół, uformuj na 2 krążki o średnicy około 5 cali i grubości 3/4 cala. Owiń w plastik. Ciasto przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę (lub do 2 dni), lub zamrażać do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto KrucheCiasto Kruche
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2
Ocet balsamiczny, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka parmezanu, mak, cukier, szalotka i szczyptę soli i pieprzu umieścić w słoiku z ciasną pokrywką. Dobrze wstrząsnąć. Odstaw vinaigrette na bok co najmniej 1 godzinę, aby smaki się połączyły. Następnie wstrząsnąć ponownie tuż przed podaniem.Ustaw stojak piekarnika w pozycji środkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
VinaigretteVinaigrette
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Piekarnik rozgrzać do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Buraki położyć na dużym kawałku folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Skropić pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, szczyptę soli i pieprzu. Zamknąć całkowicie w folię, tworząc szczelny pakiet. Przenieść owinięte folią buraki na patelnię do pieczenia. Pieczemy do miękkości, około 1 godziny (w zależności od wielkości buraków). Buraki są w pełni gotowane, gdy mały ostry nóż może być włożony do środka z bardzo małym oporem. Odstawić do ostygnięcia, luźno zawinięte w folię. Pozostaw piekarnik na i ustawić na 400 stopni F. użyj lekko mąki powierzchni i lekko mąki wałek do ciasta rozwałkować jeden dysk schłodzonego ciasta do rundy nieco większy 11-cali średnicy Hojny 1/8-cala grubości. Pomocne może być zwijanie tego ciasta między dwoma arkuszami pergaminu lub papieru woskowego, jeśli wolisz. Zachowaj drugi dysk ciasta do innego użytku. Ostrożnie złóż walcowane ciasto na pół i wsuń na wałek do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia. Rozłóż ciasto, układając je idealnie płasko na arkuszu. Użyj 10 do 11-calowego talerza obiadowego jako szablonu, aby wyciąć idealnie ukształtowaną rundę ciasta. Odrzuć ozdoby. Nakłuć ciasto dookoła widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
7
Wierzch ciasta posypać pozostałą 1-łyżką startego parmezanu. Przechowywać w lodówce do schłodzenia, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
8
Piec schłodzone okrągłe w rozgrzanym piekarniku, aż lekko złoty, o 18 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
9
Wyjąć z piekarnika. Odstawić na półkę do ostygnięcia, jeszcze na blasze do pieczenia.Gdy buraki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, odciąć końce korzenia i łodygi. Użyj palców, aby zetrzeć skórę. Jeśli skóra nie usunie się łatwo, Przywróć buraki do piekarnika na kolejne 10 minut.Po obraniu pokroić buraki w bardzo jednolite kawałki, o grubości około 1/8 cala. Mandolina jest pomocna, ale nie jest konieczna.Włącz brojlery.
Składniki, których będziesz potrzebować
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
MandolinaMandolina
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
10
Umieść upieczoną skórkę jeszcze na blasze do pieczenia przed sobą. Zaczynając od zewnętrznej krawędzi, ułóż plastry buraka lekko nakładające się na koncentryczne okręgi. Przer. zgodnie z ruchem wskazówek zegara, w kierunku środka, aż tarta zostanie całkowicie przykryta. Zachowaj jeden szczególnie ładny kawałek na sam środek. Możesz mieć dodatkowe plasterki. Tarta doprawić lekko szczyptą soli i pieprzu.Pokrój kozi ser na 6 lub 7 rund, umieszczając je na burakach w atrakcyjnym wzorze. Przenieś tartę do brojlerów i brązowego sera lekko i buraki zaczynają zwijać się, o 3 protokół. Może być konieczne obracanie patelni w połowie, aby zapewnić równomierne brązowienie sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Ser KoziSer Kozi
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Udekoruj tartę świeżymi liśćmi bazylii. Pokrój i podawaj z winegretem na boku.służy od 6 do 8inne skorup do wyboru dla tego przepisu obejmują: podstawowe ciasto pikantne ciasto, Cream Cheese Crust i bezglutenowe pikantne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
VinaigretteVinaigrette
Ciasto Na CiastoCiasto Na Ciasto
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn