Zupa Z Pieczonej Czerwonej Papryki
Pieczona zupa z czerwonej papryki wymaga około 45 minut od początku do końca. Na $2.98 za porcję, otrzymujesz zupę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 284 kalorie. Mieszanka pieczonej papryki, czosnek, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest idealny do Jesień. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku lub innym dużym, ciężkim garnku rozpuść masło na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 10 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 2 minuty.
Dodać pomidory śliwkowe i ich sok, bulion z kurczaka i pokruszone pomidory; doprowadzić do wrzenia; następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj czerwoną paprykę, Pernod (jeśli używasz), tymianek, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia; następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut dłużej.
W misce wymieszać śmietanę i skórkę cytryny. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Przecedzić zupę do dużej miski. Przeciery odcedzone w partiach w blenderze lub robocie kuchennym, dodając płyn zupy do mieszania. Odcedzić ponownie na tej samej misce i wyrzucić ciała stałe. Wytrzeć holenderski piekarnik, dodać zupę i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Przecedź zupę do miski, na wierzch polej kwaśną śmietaną i udekoruj tymiankiem.