Zupa z kraba i czerwonej papryki
Zupa z kraba i czerwonej papryki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 23G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 2. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, papryka, oliwa z oliwek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 82%. Spróbuj Zupa z czerwonej papryki z krabem, awokado i limonką, Zupa z czerwonej papryki ze specjalnymi udkami krabowymi, oraz 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika na około 6 cali od źródła ciepła. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Na przygotowaną blachę do pieczenia ułożyć paprykę, pokroić boki w dół.
Gotować pod rozgrzanym brojlerem, aż skóra papryki poczerniała i pęcherze, o 5 protokół.
Wrzucić poczerniałą paprykę do miski i szczelnie zamknąć folią. Pozostawić papryki do pary, jak ostygną, o 20 protokół. Gdy ostygnie, usuń skórki i kostkę. Odstawić.
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać w seler, czosnek, i cebula; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Wymieszać z pieczoną czerwoną papryką i mięsem krabowym, doprawić rozmarynem i pieprzem cytrynowym.
Wlać bulion z kurczaka i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Powoli mieszać w suchych płatków ziemniaczanych, i gotować, aż zgęstnieje.
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku.
Do rondla wrzucić przecieraną zupę. Wymieszać z mlekiem i śmietaną, i gotować na średnim ogniu, aż do ogrzania przez, o 5 protokół. Przed podaniem udekorować serem Asiago.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Hanna Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.