Zupa z fasoli, szparagów i makaronu
Fasola Fava, szparagi i makaron zupa może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 181 kalorii, 10g białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka szalotki, parmezan, marchew, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Kolacja: fasola Fava, szparagi i sałatka z zielonej fasoli, Sałatka z grochu, szparagów i fasoli Fava, oraz Sałatka z fasoli i szparagów Fava.
Instrukcje
Usunąć fasolę ze strąków; strąki wyrzucić. Fasolę gotować we wrzącej wodzie przez 1 minutę.
Fasolę wyjąć łyżką szczelinową. Fasolę zanurzyć w lodowatej wodzie; odcedzić.
Usunąć twarde zewnętrzne skórki z fasoli; wyrzucić Skórki. Odstaw fasolę na bok.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki i marchew; smażyć przez 2 minuty(nie brązowo). Wymieszać z makaronem; podsmażyć 2 minuty.
Dodać sherry; gotować 10 sekund lub aż płyn odparuje.
Dodać bulion i wodę; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 6 minut.
Dodać fasolę i szparagi; gotować 4 minuty lub aż szparagi będą chrupiące-miękkie.
Wyjąć z ognia; wymieszać z sokiem i solą. Top z serem i szczypiorkiem.