Zupa Z Dyni Szafranowej
Zupa z dyni szafranowej to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Jedna porcja zawiera 434 kalorie, 10g białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.3 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, masło, cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szafranowe Risotto z dyni, Szafranowe Risotto z dyni, oraz Risotto z kminkiem i szafranem o smaku dyni.
Instrukcje
Pokroić i wyrzucić zielony wierzch z poru; białą porcję pokroić w plasterki.
Roztopić masło w holenderskim piekarniku na średnim ogniu; dodać plastry pora i szafran, i smażyć 5 minut lub aż plastry pora są miękkie.
Dodać białe wino i gotować 1 do 2 protokół.
Dodaj squasha i następne 5 składników, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 20 minut lub do squash i marchewki są miękkie.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Proces mieszanki squasha, partiami, w blenderze lub maszynce do jedzenia, aż będzie gładka, zatrzymując się, aby zeskrobać boki. (Można również użyć ręcznego blendera zanurzeniowego.)
Powrót mieszanki squash do holenderskiego pieca.
Dodaj śmietanę, sól i pieprz; dusić 10 do 15 minut lub aż zgęstnieje.
Dekorować, w razie potrzeby.