Zupa Z Dyni Curry
Curry Butternut Squash zupa może być tylko zupa szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 9g białka, oraz 38 g tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz olej truflowy, brązowy cukier, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 2 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa z dyni z curry pestek dyni, Zupa Z Dyni Curry, oraz Zupa Z Dyni Curry.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 F lub 180C.
Pokrojoną w kostkę dynię ułożyć na wyłożonej blachą do pieczenia i posypać brązowym cukrem, miodem i 2 łyżkami masła.Piec do karmelizacji i miękkie w dotyku, o 20 protokół.Nie obrane banany pieczemy w piekarniku w tym samym czasie.Pozostałe 2 łyżki masła roztopić w dużym rondlu na średnim ogniu i pocić posiekaną cebulę, seler i marchew przez kilka minut do miękkości.
Dodać czosnek, curry, kolendrę, gałkę muszkatołową i cynamon i gotować powoli przez kilka minut.Po zakończeniu squasha wyjmij go z tacy i dodaj do zupy.Wyjmij banana ze skóry i dodaj go do zupy wraz z rosołem z kurczaka.Możesz zeskrobać dowolną mieszankę cukru / miodu pozostawioną na podszewce tacy do zupy.Gotować na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut, następnie dodać mleko kokosowe i zmiksować na gładką masę.W razie potrzeby rozrzedzić zupę z odrobiną bulionu.Zmiksuj ponownie, aż będzie gładka i przepuść zupę przez sitko chinois lub sitko domowe.
Dodaj sok z limonki, sól i pieprz do smaku.Chochla do miseczek i podawać z liśćmi kolendry jako dekoracją, mżawką oleju truflowego lub kilkoma prażonymi pestkami dyni.Zupę dobrze komponuje się z schłodzonym winem Gewurztraminer.