Zupa szparagowo-ziemniaczana
Zupa szparagowa z ziemniakami może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis daje 7 porcji po 389 kalorii , 12 g białka i 29 g tłuszczu każda. Za 1,01 dolara za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 31 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup ser cheddar, ziemniaki, seler i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Taste of Home. Jest idealny na zimę . Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 48% . Ta ocena jest dobra. Zupa z pieczonych ziemniaków z chrupiącymi smażonymi skórkami ziemniaczanymi , Zupa szparagowa i Zupa ze szparagów wędzonych cedrem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu lub kotle do zupy wymieszaj ziemniaki, szparagi, cebulę, seler, bulion i wodę. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie. Wymieszaj z masłem.
W misce wymieszaj mąkę, śmietanę, mleko, sól i pieprz do uzyskania gładkiej konsystencji; dodaj do mieszanki warzywnej. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Udekoruj boczkiem i serem.