Zupa Pomidorowa Pieczona
Pieczona zupa pomidorowa wymaga ok. 2 godziny i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 48 kalorii. Ten przepis służy 20 i kosztuje 52 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Jeśli masz pomidory śliwkowe, oliwę z oliwek, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest solidne. Spróbuj Ognista zupa pomidorowa z pieczoną ciecierzycą, Zupa Pomidorowa Pieczona, oraz Zupa Pomidorowa Pieczona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. ułóż pomidory w jednej warstwie, pokrój bok do góry, na dużej blasze do pieczenia. Cebulę, czosnek i tymianek rozsypać wokół pomidorów.
Posypać cukrem, doprawić solą i pieprzem, skropić olejem. Pieczemy, aż warzywa będą miękkie i lekko karmelizowane, 1 1/4 do 1 1/2 godziny. Wyrzucić gałązki tymianku.
Ciepły bulion na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj mieszankę pomidorową, skrobając rumiane kawałki z arkusza. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Zupę wyjąć z ognia; lekko ostudzić. Praca w partiach, zupa puree w blenderze. Przecedzić zupę przez sito do czystej patelni, naciskając na ciała stałe, aby uzyskać płyn. Wyrzucić wszystkie ciała stałe.
Wymieszać pół na pół i podgrzać zupę na wolnym ogniu, często mieszając (nie gotować). Doprawić solą i pieprzem, kadzi do misek i posypać bazylią, w razie potrzeby.