Zupa Ogórkowa
Zupa ogórkowa może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka miodu, octu winnego ryżowego, koperku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Orzeźwiająca miska ... zupy? O tak! Zupa Ogórkowa, Zupa z awokado i ogórka (aka "Detox Soup"), oraz Zupa Ogórkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój 5 ogórków na 3-calowe kawałki.
Umieść połowę kawałków ogórka i 2 łyżki miodu w blenderze lub robocie kuchennym; procesuj, aż będzie gładki.
Przecieraną mieszaninę ogórka przelać przez sito wyłożone gazą do miski. Powtórz procedurę z pozostałymi kawałkami. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin.
Obrać, nasiona i cienko pokroić pozostałe 6 ogórków; umieścić plastry w misce.
Dodać ocet i pozostałe 2 łyżki miodu; wrzucić dobrze do herbu. Przykryć i schłodzić 8 godzin lub przez noc.
Pracując z mieszaniną puree ogórkowego na sito, lekko naciśnij mieszankę drewnianą łyżką lub gumową szpatułką, aby wycisnąć sok; wyrzuć ciała stałe.
Umieść połowę marynowanych plastrów ogórka, awokado i 1 3/4 szklanki soku ogórkowego w blenderze lub robocie kuchennym; proces do gładkiej.
Wlać mieszaninę ogórków do miski. Powtórz procedurę z pozostałymi plastrami ogórka i 1 3/4 szklanki soku ogórkowego; zachowaj pozostały sok do innego użycia. Wymieszać posiekany koperek, sól i pieprz.
Umieść 1 1/2 szklanki zupy do każdej z 6 misek.
W razie potrzeby udekoruj pękniętym czarnym pieprzem i gałązkami koperku.
Nuta wina: zielone, roślinne smaki, takie jak te, które można znaleźć w tej zupie, wymagają charakterystycznego, zielnego charakteru sauvignon blanc. Trawiaste, cytrusowe właściwości wina wydobywają świeże, ostre smaki zupy. Dobrą wartością z Kalifornii jest Dry Creek Vineyard FUM Blanc (50 USD). - Jeffery Lindenmuth