Usuń skórę z kurczaka; dodaj kurczaka do kuchenki. Pokrywa zamka na miejscu. Doprowadzić do wysokiego ciśnienia w wysokiej temperaturze. Gotować 8 minut, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać wysokie ciśnienie.
Niech ciśnienie spadnie naturalnie 8 minut. Szybko zwolnij Pozostałe ciśnienie.
Powoli zwolnij pokrywę, cofając się i umożliwiając ucieczkę pary.
Przenieść kurczaka do powierzchni roboczej; ostudzić krótko.
Kurczaka pokroić w kostkę 1/2 cala. Kurczaka wrzucić do zupy, dodać szpinak. Dusić, aż szpinak zwiędnie, o 1 minutę.
Dodaj sok z limonki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupa z kadzi do miseczek; posypać kolendrą.
Podawać, przechodząc kliny wapna osobno.
* Dostępne na rynkach azjatyckich oraz w sekcji produktów niektórych supermarketów.
*Available at Asian markets and in the produce section of some supermarkets.