Zupa kukurydziana wędzona z chrupiącą skórką kaczki

Zupa kukurydziana wędzona z chrupiącą skórką kaczki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wędzonej zupy kukurydzianej z chrupiącą skórką kaczki. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 22g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 4,53 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka ziemniaków russet, papryka, mleko, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Crispy-Skin Grillowana Kaczka Confit, Zupa Kukurydziana Z Łososia Wędzonego, oraz Kiełbasa Wędzona Kukurydza Chowder.

Instrukcje

1
Składniki dobrze wymieszać i używać do sezonowania ciemnego mięsa przed paleniem. Resztki przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2
Umyć i osuszyć piersi kaczki. Ostrym nożem zdobądź skórę i tłuszcz, uważając, aby nie przeciąć mięsa. Obie strony piersi posmarować suchym masażem i schłodzić do jednego dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Przygotuj palacza zgodnie z instrukcjami producentów, używając preferowanego drewna do palenia.
4
Umieść dwa kłosy kukurydzy na Dolnym stojaku tuż nad miską na wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
5
Ułożyć skórkę kaczki na górnej półce nad kukurydzą. Dym, aż kaczka się ugotuje, około 40-50 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Cała KaczkaCała Kaczka
6
Usuń kaczkę i kukurydzę z palacza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Cała KaczkaCała Kaczka
7
Gdy kukurydza ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, wyciąć ziarna z uszu do dużej miski i wyrzucić kolby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
8
Pokroić ziarna z czterech pozostałych kłosów w tę samą miskę i zarezerwować kolby na czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
9
Usunąć skórę z jednej połowy piersi kaczki i posiekać. W dużym, ciężkim garnku na małym ogniu Renderuj tłuszcz ze skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
10
Usuń chrupiącą skórę z garnka łyżką szczelinową i umieść na wyłożonym ręcznikiem papierowym talerzu do ostygnięcia. Wyrzucić tłuszcz na 1 łyżkę, która pozostaje w garnku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
11
Dodaj 1 łyżkę masła do tłuszczu z kaczki i zwiększ temperaturę do średniej wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
12
Podsmażyć cebulę, paprykę i seler w tłuszczu z kaczki i maśle, aż zwiędną. Nie brązowiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
13
Dodać kolby kukurydzy i pozostałe składniki przez ziemniaki. Doprowadzić do duszenia i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół. Odrzuć kolby kukurydzy, gałązkę tymianku, szałwię i liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
14
Przełożyć zupę do blendera partiami i czystą, aż będzie gładka. (Aby uzyskać aksamitną konsystencję, przecedzić zupę przez sitko o drobnej siatce i nacisnąć na ciała stałe, aby uzyskać jak najwięcej płynu, a następnie wyrzucić ciała stałe.) Wymieszać z grubą śmietaną lub pół na pół i dostosować przyprawę do smaku. Aby służyć, zupa z kadzi do misek i top z chrupiącą skórką z kaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1/4 Funta Boczniaków Pokrojonych W Plasterki1/4 Funta Boczniaków Pokrojonych W Plasterki
Grzanki, Do DekoracjiGrzanki, Do Dekoracji
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
ChochlaChochla

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)1papryka, posiekanapapryka, posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)pieprz czarny mielonypieprz czarny mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1/4 funta grzybów morelowych1/4 funta grzybów morelowych1łodyga selera naciowego, posiekanałodyga selera naciowego, posiekana9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwoda lub rosół z kurczakawoda lub rosół z kurczaka1(może być lub przeglądać)chipotle chili w proszkuchipotle chili w proszku1(może być lub przeglądać)kolendra, tosty i mielonekolendra, tosty i mielone11 funt cukinii,kminek prażony i mielonykminek prażony i mielony1(może być lub przeglądać)suszony tymianeksuszony tymianek1pierś z kaczki bez kości, rozszczepionapierś z kaczki bez kości, rozszczepiona6uszy kukurydza, czyszczoneuszy kukurydza, czyszczone1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiśmietana lub pół na półśmietana lub pół na pół2(zima)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny do posmarowania i głębokiego smażeniaOlej roślinny do posmarowania i głębokiego smażenia1( bakłażany)cebula posiekanacebula posiekana1(może być lub przeglądać)Meksykańskie oreganoMeksykańskie oregano1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebulaDo posypania sałata rzymska, pokrojony pomidor i pokrojona w plasterki czerwona cebula4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysuchy rubsuchy rub1małeziemniaki russet, obrane i pokrojone w kostkęziemniaki russet, obrane i pokrojone w kostkę1liść szałwiiliść szałwii4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i pieprz do smakusól i pieprz do smaku1sprig2 szklanki ząbków czosnku2 szklanki ząbków czosnku
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn