Zupa Klopsikowo-Tortellini
Zupa Meatball-Tortellini może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 505 kalorii, 29g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,67 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób robiło ten przepis, a 925 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ser tortellini, pietruszkę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Zupa z klopsików i Tortellini, Zupa Tortellini Z Klopsikami, oraz Zupa klopsikowa Tortellini z Mini bagietkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wołowinę, parmezan, 2 łyżki natki pietruszki, jajko, czosnek, 1/2 łyżeczki soli, i pieprz do smaku w średniej misce; wymieszać rękami, aż tylko połączone. Formować w 1-calowe klopsiki; odstawić.
Rozgrzać oliwę w garnku lub piekarniku holenderskim na średnim ogniu.
Dodać klopsiki i gotować, obracając, aż złoty, 3 do 4 protokół; wyjąć na talerz.
Dodaj marchew i seler do garnka; gotować, mieszając, aż tylko zmięknie, o 5 protokół.
Dodać bulion i 3 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Odstawić klopsiki do garnka wraz z pozostałymi 2 łyżkami pietruszki i 1/2 łyżeczki soli. Dusić, aż klopsiki są po prostu gotowane przez, O 2 protokół.
Dodać tortellini i gotować, aż unosić się na górze, o 4 protokół.
Dodać szpinak i gotować, mieszając, aż zwiędnie, 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać więcej parmezanu.