Zupa Jabłkowa Cheddar
Need a danie główne Wegetariańskie? Zupa jabłkowa Cheddar może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 446 kalorii. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mąkę, cebulę, jabłka granny smith i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Kremowa zupa z jabłek i korzenia selera z grillowanym cheddarem, boczkiem i jabłkową musztardą miodową, Cheddar-Zupa Jabłkowa, oraz Zupa Cheddar z porem jabłkowym.
Instrukcje
Roztopić masło w garnku na średnim ogniu; podsmażyć cebulę do miękkości, o 10 protokół.
Cebulę posypać mąką i proszkiem musztardowym i wymieszać. Gotować i mieszać mieszankę cebuli, aż mąka i musztarda się rozpuściły, 1 do 2 Więcej minut.
Bulion z kurczaka wymieszać z mieszanką cebuli, aż do dobrze wymieszanego; dodać 3/4 jabłek. Przykryj garnek pokrywką, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż zupa zgęstnieje i jabłko będzie miękkie, około 10 minut.
Ser cheddar wymieszać do zupy, stale mieszając, aż ser topi się, a zupa ma jedwabistą konsystencję, 3 do 5 minut.
Zmiksować zupę za pomocą blendera ręcznego lub przenieść zupę do blendera, pracując partiami, aż zupa będzie gładka. Wymieszać ostry sos i czarny pieprz do zupy. Zupę z chochli przełożyć na miseczki i udekorować pozostałą 1/4 posiekanego jabłka.