Zupa grochowa ryjkowo-Grochowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy,więc spróbuj ryja i podziel grochówkę. Ten przepis służy 8 i kosztuje 30 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 70 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. 36 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz sól, czosnek, groszek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa na wiosnę: prosta, łatwa zupa grochowa, Zupa Grochowa Split, oraz Zupa z szynki i grochówki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść rondel 4 quart na średnim ogniu.
Dodaj oliwę z oliwek i połówki pyska do garnka.
Niech skóra i mięso brązowy, obracając raz lub dwa razy, w sumie około 5 minut.
Dodać czosnek i cebulę do garnka i gotować, mieszając często aż lekko rumiane, o 3-5 protokół.
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, mieszając często przez 1 minutę.
Dodaj tymianek, sól i wystarczającą ilość wody, aby całkowicie pokryć kawałki pyska. Doprowadzić wodę do wrzenia, następnie zmniejszyć do stałej dusić i gotować przez 1 godzinę.
Dodać zielony groszek split do garnka i gotować na wolnym ogniu, aż groszek split są miękkie, o 45 protokół.
Wyjmij połówki pyska z garnka. Zupa Puree z mikserem zanurzeniowym, blenderem lub maszynką do jedzenia do pożądanej konsystencji. Smak zupy i dodać dodatkową sól, jeśli to konieczne.
Usuń resztki płynu z pyska. Pokrój tyle części pyska, ile potrzebujesz do dekoracji, na plastry o grubości około 1/4.
Patelnia ciepła na średnim ogniu.
Dodaj jedną łyżkę oliwy z oliwek lub smalcu na patelni. Smażyć plastry pyska przez 40 sekund do 1 minuty na stronę.
Wyjąć z patelni i osuszyć.
Udekoruj zupę smażonymi plastrami pyska i podawaj natychmiast.