Zupa Dyniowa Klonowa
Zupa z dyni klonowej wymaga około 55 minut od początku do końca. To danie główne ma 496 kalorii, 29 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 osobom. Za 3,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup por, dynię piżmową, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dobra opcja jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i pierwotnej. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 64% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Zupa z dyni piżmowej i pasternaku, Zupa z pieczonej dyni z bananami w glazurze klonowej i Zupa z pieczonej dyni z bananami w glazurze klonowej.
Instrukcje
Ostrym nożem nakłuj szyjkę kabaczka w kilku miejscach. Kuchenka mikrofalowa, bez przykrycia, na maksymalnej mocy przez 4-5 minut.
Przekrój dynię pomiędzy szyjką a bulwą. Obierz szyję i pokrój w kostkę; odłożyć na bok.
Usuń i wyrzuć nasiona i błonę z cebulki, pozostawiając około 1/2 cala. powłoka; posypać solą i pieprzem.
Umieścić w wyłożonej folią formie o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia; posyp 4 łyżkami masła.
Piec w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu rozpuszczenia masła i podgrzania dyni.
W holenderskim piekarniku lub czajniku podsmaż cebulę, por i seler na pozostałym maśle, aż będą miękkie.
Dodać kostki dyni, bulion i syrop; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut lub do momentu, aż dynia będzie miękka.
W blenderze miksuj zupę małymi porcjami na gładką masę. Wróć na patelnię.
Wlej dodatkowy syrop do misek do dyni. Napełnij zupą; ewentualnie polać dodatkowym syropem.
Posypać gałką muszkatołową. Zamrozić pozostałą zupę.