Ziemniaki duszone z rozmarynem i szalotką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj duszonych ziemniaków z rozmarynem i szalotką. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $1.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, grubą sól i pieprz, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rozmaryn puree słodkie ziemniaki z szalotką, Dynia Zimowa Duszona Z Ziemniakami Z Musztardą I Szalotką, oraz Duszony kurczak i ziemniaki z rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
Rozgrzać olej i masło na średnim ogniu na dużej patelni żaroodpornej lub patelni do pieczenia.
Dodać plasterki cebuli, i gotować, aż bardzo miękkie, o 15 protokół. Ziemniaki i szalotki wymieszać z połową liści rozmarynu, doprawić dużą ilością soli i pieprzu. Podnieś ciepło do średniej wysokości i gotuj, aż ziemniaki zaczną brązowieć, o 10 minut więcej.
Zdjąć z ognia, dodać pozostałe liście rozmarynu i wywar.Przykryć patelnię lub patelnię do pieczenia pokrywką lub kawałkiem folii i przenieść do piekarnika; gotować, aż ziemniaki będą przetargu widłowego, o 15 protokół (czas będzie się różnić w zależności od wielkości ziemniaków). Odkryć, i gotować, aż płyn jest zmniejszona, o 30 dodatkowych minut.
Posypać mielonym rozmarynem.