Zero Proof: Papaya Lassi
Przepis Zero dowód: Papaya Lassi może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w okolicy 5 minut. Na 1,54 zł za porcję, otrzymujesz napój, który serwuje 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 147 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz miód, sól, papaję i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Papaya Lassi - jak zrobić Papaya Lassi - Indian Lassi s, papaya lassi, jak zrobić wegańskie papaya lassi, oraz Kesar Lassi ~ Saffron Sweet Lassi ~ Punjabi Lassi s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj papaję, jogurt, sok z limonki, sok pomarańczowy, miód i sól w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj lód do blendera i zmiksuj na gładką masę. Lassi powinien być gruby.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Aichenberg Premium Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.