Zdrowe i pyszne: spaghetti Squash z ricottą, szałwią i orzeszkami piniowymi
Zdrowe i pyszne: spaghetti Squash z ricottą, szałwią i orzeszkami pinii to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.23 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól i pieprz, oliwę z oliwek, do 8 liści szałwii i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Spaghetti Squash Z Ricottą, Szałwią I Orzeszkami Piniowymi, Spaghetti z dyni, orzeszkami pinii i szałwią, oraz Zdrowe i pyszne: Carpaccio z cukinii z Fetanem i orzeszkami pinii.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Całość przekłuć nożem lub widelcem w kilku miejscach, umieścić w naczyniu do pieczenia i piec, aż miąższ będzie miękki (łatwo przebity widelcem), około 60 do 75 minut.
Wyjąć squash z piekarnika i ostudzić przez 5-10 minut. W międzyczasie rozgrzej trochę oleju na małej patelni. Szybko usmaż liście szałwii, aż będą chrupiące, ale nie przypalone. Pokruszyć liście szałwii w dużej misce i połączyć z ricottą i czosnkiem. Odstawić.
Dynię przeciąć na pół wzdłuż i usunąć nasiona. Przeciągnij widelec przez ciało, aby oddzielić i usunąć pasma ze skorupy.
Dodaj do miski z mieszanką ricotta.
Połącz mieszankę squasha i ricotty i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem posypać orzeszkami pinii.