Zapiekany Lucjan z chili, imbirem i bazylią
Pieczony Lucjan z chili, imbirem i bazylią wymaga ok. 1 godzina od początku do końca. Na 14,35 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 1. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 1115 kalorii, 147g białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz czosnek, brązowy cukier, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zapiekany Lucjan z mandarynkami, nerkowcami i imbirem, Zupa z małży z imbirem i chilli, oraz Wieprzowina z ananasem, imbirem i chilli.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłożyć patelnię z folią aluminiową.
Wypchaj jamę Lucjana 1/2 szklanki liści bazylii i odstaw na bok.
Rozgrzać olej z orzeszków ziemnych na dużej patelni na dużym ogniu, aż zacznie palić.
Umieść snapper na patelni, i szybko brązowy po obu stronach, o 1 minuta razem.
Umieść rybę na patelni i posyp sosem rybnym. Rezerwy oleju z orzeszków ziemnych na patelni.
Piec ryby w rozgrzanym piekarniku, aż miąższ łatwo płatki widelcem, 25 do 30 minut.
W międzyczasie podgrzej pozostały olej arachidowy na średnim ogniu. Wymieszać z czosnkiem, imbir, papryka chile, i żółty pieprz i gotować, aż papryka zmiękną, o 5 protokół. Wymieszać z cukrem, octem ryżowym, wodą i pomidorami. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu, aż zgęstnieje do pożądanej konsystencji.
Polać sosem Lucjan i udekorować pozostałymi liśćmi bazylii do podania.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.