Zapiekanka z szynką, kukurydzą i serem
Podpuchnięta szynka, kukurydza i zapiekanka z serem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mąkę, szynkę, ziarna kukurydzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Zapiekanka z szynką i serem brązowa, oraz Puffy Omlet Kukurydziany.
Instrukcje
Posmarować 1 1/2-quart sufl dish with cooking spray; posypać bułką tartą.
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania.
Miejsce na średnim ogniu.
Dodaj kukurydzę i zieloną cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Zdjąć z ognia i wymieszać z szynką; odstawić.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę umieścić w małym rondlu. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką do wymieszania. Gotować na średnim ogniu 3 minut lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem i pieprzem.
Żółtka ubić w średniej misce z mikserem z dużą prędkością, aż będą gęste i blade (około 5 minut). Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka do żółtek, stale mieszając. Wymieszać mieszankę kukurydzianą; odstawić na bok.
Ubij białka (w temperaturze pokojowej) i śmietanę z kamienia nazębnego w dużej misce z mikserem z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę kukurydzy. Delikatnie złożyć w pozostałej mieszaninie białka jaja.
Wlać mieszaninę do przygotowanego Suflera.
Piec w 325 przez 1 godzinę lub do dmuchnięcia i złoty.