Zapiekanka z makaronem z trzema Serkami ze skórką migdałową
Trzy - serowa Zapiekanka makaronowa ze skórką migdałową może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.99 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 44g tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mąki uniwersalnej, pieprzu, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Z Kalafiora Ze Skórką Migdałową, Zapiekanka Z Kalafiora Z Prażoną Skórką Migdałową, oraz Zapiekanka z kalafiora, makaronu i sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek; smażyć aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać mąkę; wymieszać 3 minuty.
Ubij w gorącym mleku. Doprowadzić do duszenia, mieszając. Przykryć częściowo; dusić, aż sos lekko zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając, około 8 minut.
Dodać ser cheddar i Jack, 1 1/3 szklanki parmezanu i sosem paprykowym.
Ubijać, aż sos będzie gładki. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Ubijać na średnim ogniu, aby się nagrzać przed użyciem.)
Rozgrzej piekarnik do 204°. Obficie masło dno i boki 13x9x2-cala naczynia do pieczenia. Zmiksować 1/3 szklanki parmezanu, migdałów i bułki tartej w procesorze, aż orzechy będą grubo zmielone.
Dodaj 1/2 szklanki mieszanki migdałów do przygotowanego naczynia. Pochyl naczynie, aby pokryć dno i boki. Zwrócić każdą luźną mieszankę migdałów do procesora. Makaron ugotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości.
Dobrze spuścić. Powrót makaron do garnka.
Dodać sos; wymieszać do okrycia.
Przełożyć do przygotowanego dania.
Posypać pozostałą mieszaninę migdałów.
Piec, aż mieszanina migdałów jest złoty i chrupiące i bąbelki sosu, o 30 protokół. Schłodzić na stojaku 5 minut.