Zapiekanka z kalafiora z bułką tartą czosnkową

Zapiekanka z kalafiora z bułką tartą czosnkową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj zapiekanki z kalafiorem z bułką tartą czosnkową. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka bułki tartej, parmezan, jabłka granny smith, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z czosnkiem, cebulką, kalafiorem i bułką tartą, Cheddar zapiekanka z kalafiora z pieczonym czosnkiem, oraz Broccolini-Cheddar zapiekany z bułką tartą żytnią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Podgrzać duży, ciężki garnek na małym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać oliwę z oliwek, jabłka, cebulę i curry. Doprawić lekko solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu, aż jabłka i cebula stają się miękkie i przezroczyste, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3
Umieść kosz na parowiec nad garnkiem z wrzącą wodą (lub, jeśli masz parowiec, po prostu użyj tego) i pary kawałki kalafiora, aż będą miękkie, 8 do 10 minut. Podczas gdy kalafior jest jeszcze ciepły, dodać go do garnka z mieszanką jabłko/cebula i wymieszać, aby wymieszać. Pozwól warzywa gotować delikatnie na wolnym ogniu, aż będą miękkie, ale nadal utrzymują swój kształt, 15 do 20 protokół. Jeśli nie ma wystarczającej ilości płynu, dodaj trochę wody do garnka, aby nic się nie paliło podczas gotowania. Wymieszać śmietanę i pozostawić mieszaninę do "odpoczynku"na piecu przy ogniu off, 5 do 10 minut. Smak i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Przygotować polewę: na średniej patelni, roztopić masło i wymieszać z czosnkiem. Gotować przez 1 minutę, mieszając i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodać czosnek w proszku i bułkę tartą i mieszać do blend.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
6
Wlać mieszaninę kalafiora do naczynia z tarką i top połowę bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
7
Umieścić w piekarniku i piec, aż gorące i bąbelkowe, 10 do 15 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Usuń i top z parmezanem i pozostałą bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
9
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn