Zapiekanka z jarmużu z pancettą

Zapiekanka z jarmużu z pancettą
Kapusta zapiekana z pancettą może być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 590 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. 91 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka pieprzu, bułka tarta, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 91%. Spróbuj Zapiekanka z jarmużu z pancettą, Zapiekanka z kalafiora z Manchego i pancettą, oraz Zapiekanka z ziemniaków Pancettan i Porcini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery, ale umieść stojak piekarnika na drugiej półce w dół od źródła ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Doprowadzić kilka centymetrów wody do wrzenia w głębokiej patelni lub garnku, dodać jarmuż i sól i gotować 5 do 6 protokół; odcedzić i wysuszyć zieleninę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
WodaWoda
JarmużJarmuż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
3
Powrót patelnię do pieca na średnim ogniu i dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i pancetta. Chrupiące pancetta i dodać śmietanę i czosnek. Przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem, a następnie zmniejszyć 7 do 8 minut do około 1/2 do 2/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
2 Posiekane Czerwone Cebule2 Posiekane Czerwone Cebule
CzosnekCzosnek
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiecPiec
4
Do śmietany dodać ugotowaną zieleninę i wymieszać, aby równomiernie pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
KremKrem
5
Przenieść do płytkiej zapiekanki.
6
Wymieszać z bułką tartą z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Okruchy doprawiamy solą i pieprzem i łączymy z serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bułka TartaBułka Tarta
SerSer
7
Umieść zapiekankę na drugiej półce pod brojlerem i brązową bułką tartą i serem przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn