Zapiekanka z jajkiem i Haszem brązowa
Zapiekanka z jajkiem i Haszem jest bezglutenowe danie główne. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 396 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz czapki z grzybami shiitake, sól koszerną, bulion z kurczaka bez dodatku soli i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka z szynką i Haszem brązowa, Zapiekanka Hash Brown, oraz Zapiekanka Hash Brown.
Instrukcje
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż ostry.
Wyjąć boczek z patelni; pokruszyć. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj cebulę, grzyby, i czosnek do kapieli na patelni; smażyć przez 6 protokół.
Dodać ziemniaki i wywar; gotować 6 minut, często mieszając.
Dodaj szpinak, bazylia, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; gotować 2 minuty lub aż szpinak zwiędnie.
Wyjąć z ognia; odstawić 10 minut. Wymieszać z pokruszonym boczkiem i serem.
Umieść mieszaninę grzybów w szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Połącz pozostałe 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, mleko i jajka w średniej misce.
Wlać mieszaninę jajek na mieszaninę grzybów.
Piec w temperaturze 350 przez 28 minut.
Rozgrzej brojlery do wysokiej; Usuń naczynie, gdy brojlery się nagrzewają. Broil 3 minut lub do góry jest rumiane i po prostu ustawić.