Zapiekanka z cukinii z czerwoną papryką Aioli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanki z cukinii z czerwoną papryką Aioli. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 961 kalorii, 45g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,82 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka tymianku, częściowo odtłuszczone ser mozzarella, mniej sodu rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki, oraz 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 15 minut lub do złotego koloru.
Pokroić 2 kromki chleba w 1-calową kostkę; odstawić.
Odcedzić pomidory w durszlaku nad miską, rezerwując 1/2 szklanki płynu; wyrzucić pozostałą ciecz.
Umieścić pomidory w średniej misce. Wymieszać z bazylią, tymiankiem, pieprzem i czosnkiem.
Umieść 1/2 szklanki cebuli na dnie 3-ćwiartkowego naczynia żaroodpornego pokrytego sprayem do gotowania. Ułóż 2 kromki chleba, połowę pozostałej cebuli, połowę mieszanki pomidorowej, połowę cukinii i połowę sera na cebuli w naczyniu. Powtórz warstwę; wierzch z kostkami chleba.
Wlać 1/2 szklanki płynu z pomidorów i bulionu na zapiekankę. Przykryć i piec w 375 przez 30 minut. Odkryć zapiekankę i piec dodatkowe 25 minut lub do góry zaczyna brązowieć.
Łyżka 2 filiżanki zapiekanka do każdego z 4 płytkich misek; top każdej porcji z 1 łyżka czerwona papryka Aioli.
W sumie to czerwona papryka Aioli.