Zapiekanka Filo Z Kurczaka
Zapiekanka filo z kurczaka wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 863 kalorie, 54g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na $3.25 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jajka, sól, odtłuszczony bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Filo Z Kurczakiem I Pieczarkami, Wędzony kurczak i szpinak Filo Trójkąty, oraz Roladki Filo Z Kurczakiem, Kukurydzą I Porem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść migdały na 10-calowej patelni do pieczenia.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350 na złoty kolor, około 10 minut.
Ochłoń. W maszynce, pulsować migdały z 3/4 łyżeczki cynamonu i cukru granulowanego, aż grubo posiekane (lub grubo posiekać nożem).
Opłucz kurczaka. W garnku 5-do 6-quart, połączyć kurczaka, bulion, cebula, czosnek, imbir, kurkuma, i goździki. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki po przekłuciu, o 45 protokół.
Wlać mieszaninę kurczaka przez sitko ustawione na dużej misce; powrót napięte bulion do patelni. Palcami usuń skórę z kurczaka i wyciągnij mięso z kości; Odrzuć skórę i kości. Kurczaka pokroić na kawałki wielkości kęsa.
W misce wymieszać kurczaka z cebulą i zwilżyć ok. 2 łyżkami bulionu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ostudzić; w razie potrzeby przykryć i schłodzić do 1 dnia.
Doprowadzić bulion na patelni na wolnym ogniu na średnim ogniu; zmniejszyć ciepło, aby utrzymać gotować. W misce ubij jajka, aby wymieszać z 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Dodać jajka do bulionu; mieszać delikatnie, aż zestaw, 1 do 2 minut.
Wlać przez sitko do innej miski; rezerwy bulionu do innych zastosowań.
Lekko posmarować wnętrze płytkiej 3-do 3 1/2-quart zapiekanki lub naczynia do pieczenia z roztopionym masłem.
Umieść jedną 13-na 17-calowy arkusz filo w naczyniu tak, aby zakrywał dno i boki zapiekanki i wisiał lekko nad krawędzią.
Blacha szczotka lekko z masłem. Powtórz warstwę i masło jeszcze trzy arkusze.
Połowę mieszanki migdałowej równomiernie posypać filo na dnie zapiekanki; rozprowadzić mieszaninę kurczaka na orzechach.
Wytnij cztery arkusze filo na pół w poprzek, aby utworzyć osiem prostokątów o wymiarach 8 1/2 na 13 cali. Po kolei posmaruj cztery półfabrykaty masłem i ułóż je na kurczaku.
Pozostałą połowę mieszanki migdałowej posypać filo i równomiernie ułożyć na orzechach. Złóż zwisające krawędzie filo i top z czterema więcej masłem pół arkuszy, chowając wszelkie zwisające krawędzie po bokach zapiekanki.
Wierzchnią warstwę posmarować masłem.
Piec ciasto w 375 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, aż top jest dobrze rumiane, 35 do 40 protokół.
Wymieszać cukier puder z pozostałym 1/2 łyżeczki cynamonu i równomiernie przesiać wierzch ciasta.
Ciepłe ciasto pokroić na porcje; podawać ciepłe lub w temperaturze pokojowej.