Zapiekane w ziołach żeberka wołowe pieczone z ziemniakami, marchewką i Pinot Noir Jus
Ten przepis służy 10 i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 195 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i zbierz marchew, tymianek, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dijon-Rosemary Crusted Prime żeberka pieczone z Pinot Noir Au jus, Pieczeń wieprzowa z fig, czosnkiem i Pinot Noir, oraz Pieczeń Wołowa Z Ziołami.
Instrukcje
Pat pieczeń suche i umieścić, tłuszczu bok do góry, na stojaku w patelni.
Grubo zmiażdżyć ziarna pieprzu w moździerzu i tłucz lub składany ręcznik kuchenny (Nie tkanina frotte) z pounder mięsa lub dno ciężkiej patelni. Wymieszać razem pieprz, 3 łyżki koszernej soli, tymianek i rozmaryn w małej misce.
Natrzyj pieczeń na oliwie, a następnie pokryj ją mieszanką pieprzu, naciskając, aby pomóc jej przylegać.
Niech powlekane pieczeń stać w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 232° z regałem w dolnej trzeciej. Pieczeń wołowa pieczeń 20 minut.
Obniżyć temperaturę piekarnika do 177° i piec, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka mięsa (nie dotykać kości) rejestruje 110 ° F, 1 1/2 do 2 godzin więcej.
Przenieść na talerz (przechowywać tłuszcz i soki patelni w patelni) i odstawić, odkryte, 40 minut (temperatura mięsa wzrośnie do około 130 ° F dla średnio rzadkich).
Podczas pieczenia stoi, umieścić drugi stojak piekarnik w górnej trzeciej pozycji i zwiększyć temperaturę piekarnika do 232°. Linia 1 arkusz patelni z pergaminem.
Odcedzić soki z patelni przez sito do szklanej miarki (rezerwowa patelnia do pieczenia).
Dobrze odcedzić ziemniaki i wrzucić do dużej miski z 3 łyżkami roztopionego tłuszczu wołowego z patelni do pieczenia i 1 łyżeczką soli koszernej, a następnie rozłożyć na patelni wyłożonej pergaminem. Marchew wrzucić do tej samej miski z 3 łyżkami tłuszczu wołowego z patelni i 1 łyżeczką soli koszernej, a następnie rozłożyć na innej patelni. Pieczone warzywa w górnej i dolnej części piekarnika, mieszając od czasu do czasu i zmieniając pozycję patelni w połowie pieczenia, do złotego koloru, 25 do 30 minut dla marchwi i 30 do 35 minut dla ziemniaków.
Odtłuścić i wyrzucić pozostały tłuszcz z soków z patelni. Ustaw patelnię na 2 palniki.
Dodaj 1 szklankę wina i deglaze patelni przez gotowanie go na dużym ogniu, skrobanie się brązowe kawałki, 1 minutę.
Wlać do patelni soki w filiżance.
Gotować szalotkę w 1 łyżce masła z pozostałą 1/4 łyżeczki soli koszernej w 3-do 4-quart ciężki rondel na średnim ogniu, mieszając, aż złoty, 4 do 5 minut.
Dodaj mieszaninę wina w filiżance, wraz z pozostałym winem w butelce i gotuj na dużym ogniu, aż mieszanina zostanie zredukowana do 3/4 szklanki, około 10 minut.
Dodać bulion i nadal gotować na dużym ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1 1/2 szklanki. Przecedzić przez sito do innego rondla i ubić w pozostałych 3 łyżkach masła (pokrojone na kawałki), aż do włączenia. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Aby wyrzeźbić pieczeń, wsuń nóż do rzeźbienia wzdłuż wnętrza żeber, aby oddzielić mięso od kości, a następnie pokrój żebra na poszczególne kości. Mięso pokroić w plasterki i podawać z warzywami i jus.