Zapiekane Enchiladas z kurczaka z salsą Verde i serem

Zapiekane Enchiladas z kurczaka z salsą Verde i serem
Przepis ułożone enchiladas kurczaka z Salsa Verde i ser może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 22g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka oleju roślinnego, śmietany, meksykańskiego sera chihuahua i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stacked Verde Chicken Enchiladas} Kraft Makers, Serek serowy Enchiladas z kurczaka z salsą Verde, oraz Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Char chiles bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerach, aż poczerniały na całym. Zamknąć w papierowej torbie; odstawić na 10 minut. Obrać i nasiona, a następnie pokroić w paski 2x1 / 2-calowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Rozgrzać 2 łyżki oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj 1 tortilla na patelni; gotować, aż lekko zmięknie, o 15 sekund na stronę, obracając szczypcami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
5
Tortillę przełożyć na papierowe ręczniki do osuszenia. Powtórz z pozostałymi tortillami, dodając olej do patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
6
Rozłóż 1/2 szklanki salsy na dnie szklanego naczynia do pieczenia 8x8x2 cali. Ułóż 4 tortille nad salsą, pokrywając dno naczynia całkowicie, nakładając się lekko, i rozciągając około 1 1/2 cala w górę boki naczynia. Rozsypać 1 szklankę kurczaka na tortille, następnie połowę pasków poblano. Łyżka 1 1/2 szklanki salsy nad, rozłożenie równomiernie. Łyżka 1/4 szklanki kwaśnej śmietany w małych dollops. Przykryć 4 tortille, nakładając się lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Cały KurczakCały Kurczak
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
7
Warstwa z pozostałym 1 szklanka kurczaka, Pozostałe poblanos, 1 szklanka salsy, i 1/4 szklanki kwaśnej śmietany. Przykryj pozostałymi 4 tortillami, następnie 1 szklanką salsy i pozostałą 1/4 szklanki kwaśnej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
Cały KurczakCały Kurczak
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
8
Posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
9
Piec zapiekankę, aż bulgotanie i ser jest lekko rumiane, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Pokroić na 6 sztuk; podzielić między talerze.
11
Posypać kolendrą. Łyżka marynowanej czerwonej cebuli obok; podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
KolendraKolendra

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino można spróbować Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Winnica Fiddlestix 2016 Pinot Noir charakteryzuje się fioletowymi i jagodowymi właściwościami, wraz z ziemią, nutami czarnej herbaty i długim dymem.Wegańskie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn