Zapiekane Enchiladas z kurczaka z salsą Verde i serem

Przepis ułożone enchiladas kurczaka z Salsa Verde i ser może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 595 kalorii, 22g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka oleju roślinnego, śmietany, meksykańskiego sera chihuahua i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stacked Verde Chicken Enchiladas} Kraft Makers, Serek serowy Enchiladas z kurczaka z salsą Verde, oraz Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Char chiles bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerach, aż poczerniały na całym. Zamknąć w papierowej torbie; odstawić na 10 minut. Obrać i nasiona, a następnie pokroić w paski 2x1 / 2-calowe.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj 1 tortilla na patelni; gotować, aż lekko zmięknie, o 15 sekund na stronę, obracając szczypcami.
Tortillę przełożyć na papierowe ręczniki do osuszenia. Powtórz z pozostałymi tortillami, dodając olej do patelni w razie potrzeby.
Rozłóż 1/2 szklanki salsy na dnie szklanego naczynia do pieczenia 8x8x2 cali. Ułóż 4 tortille nad salsą, pokrywając dno naczynia całkowicie, nakładając się lekko, i rozciągając około 1 1/2 cala w górę boki naczynia. Rozsypać 1 szklankę kurczaka na tortille, następnie połowę pasków poblano. Łyżka 1 1/2 szklanki salsy nad, rozłożenie równomiernie. Łyżka 1/4 szklanki kwaśnej śmietany w małych dollops. Przykryć 4 tortille, nakładając się lekko.
Warstwa z pozostałym 1 szklanka kurczaka, Pozostałe poblanos, 1 szklanka salsy, i 1/4 szklanki kwaśnej śmietany. Przykryj pozostałymi 4 tortillami, następnie 1 szklanką salsy i pozostałą 1/4 szklanki kwaśnej śmietany.
Piec zapiekankę, aż bulgotanie i ser jest lekko rumiane, o 35 protokół.
Pokroić na 6 sztuk; podzielić między talerze.
Posypać kolendrą. Łyżka marynowanej czerwonej cebuli obok; podawać.