Zadymiona zupa z dorsza i pasternaku

Zadymiona zupa z dorsza i pasternaku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj wędzonego dorsza i pasternaku. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 295 kalorii, 18g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka tymianku, lekko dorsza, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zadymiona zupa z dorsza i pasternaku, Zupa Z Pasternaku Wędzonego, oraz Pasternak-zupa ziemniaczana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli wędzony dorsz ma silny dymny smak, moczyć go w wodzie przez 30 minut, odcedzić i spłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
2
W dużym rondlu przykryj dorsza i wędzonego dorsza wodą, dodaj sok z połowy cytryny i tymianku. Doprowadzić płyn do gotowania na delikatnym wolnym ogniu. Kłusować rybę przez 8 do 10 minut lub do momentu, gdy ryba będzie po prostu ugotowana i miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Wyjąć rybę do miski i zarezerwować płyn do kłusowania. Gdy ryba ostygnie na tyle, aby mogła sobie poradzić, rozbij ją na duże kawałki wielkości kęsa. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Podczas gotowania dorsza obrać pasternak i pokroić w plastry o grubości 1/4 cala. Ziemniaki obrać, pokroić w 1/2 cala kostki i umieścić je w misce z wodą, aby zapobiec odbarwieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
5
W dużym rondlu lub czajniku roztopić 2 łyżki masła lub margaryny na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Dodać cebulę i gotować, aż zwiędnie i złocisty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
7
Dodać pasternak, ziemniaki i 3 szklanki płynu do kłusowania. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, zmniejszyć ogień i przykryć. Dusić przez 15 minut, lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
(bez Dodatku Masła I Mleka)(bez Dodatku Masła I Mleka)
PasternakPasternak
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
8
Mleko i śmietanę rozgrzać w małym rondlu. Nie gotować. Wymieszać z mieszanką warzywną.
Składniki, których będziesz potrzebować
(bez Dodatku Masła I Mleka)(bez Dodatku Masła I Mleka)
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Dodać dorsza i dorsza wędzonego; wymieszać. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku. Tuż przed podaniem wymieszaj pozostałą łyżkę masła. Każdą porcję ułożyć świeżo zmielonym pieprzem i szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Połowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I KrewetkiPołowa Rozmiaru 41 Wstępnie Obgotowana I Krewetki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na dorsza. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn