Złote Roladki Obiadowe
Jeśli 12 centów za porcję spadnie Twój budżet, Złote bułeczki obiadowe mogą być niesamowite Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 79 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Udaj się do sklepu i odbierz miód, drożdże błyskawiczne, beztłuszczowe mleko w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Złote Roladki Obiadowe, Karmelowo-orzechowe dyni lepkie rolki z King ' s Hawaiian ® Dinner Rolls # KHHolidayRollCall, oraz Kolacja: szpinak ze złotymi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. za pomocą widelca przekłuj ziemniaki w kilku miejscach. Owinąć w folię aluminiową i piec, aż łatwo Przekłute widelcem, o 50 protokół. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, obrać i zacieru. Rezerwa 1/2 Puchar (4,5 uncji) puree ziemniaczane i wyrzucić resztę lub zapisać do innego użytku.
W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie trzepaczką, ubijać razem 1/2 szklanki plus 1 łyżka (3 uncje/84 gramów) mąki, 1/3 szklanki plus 4 łyżeczki (3,5 uncji/98 gramów) wody, miód, i 1/4 łyżeczki drożdży do bardzo gładkiej, o 2 protokół. Gąbka powinna być konsystencją gęstego ciasta). Zeskrobać boki miski.
W średniej misce, ubij razem pozostałą 1 szklankę (5 uncji/140 gramów) mąki, pozostałe 1/2 łyżeczki drożdży, i mleko w proszku.
Posypać mieszaninę na mieszaninę mąki (gąbka) w misce miksera, aby utworzyć koc na gąbce. Przykryć miskę szczelnie folią i odstawić na co najmniej 1 godzinę, najlepiej do 4 godzin. (Rozrusznik można wykonać z przodu i schłodzić, szczelnie przykryć folią, na noc. Nie ma powodu, aby doprowadzić rozrusznik do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.)
Przymocuj hak do ciasta do miksera stojącego.
Dodać tłuczone słodkie ziemniaki i 1 łyżkę zmiękczonego masła do startera i wymieszać na niskim (#2 Na pomocy kuchennej), aż surowe ciasto uformuje, o 1 minutę. Zeskrobać boki miski, a następnie szczelnie przykryć folią i pozostawić ciasto na 20 minut.
Posypać solą ciasto i ugniatać na niskim (#2 Na pomocy kuchennej), aż będzie gładkie, błyszczące i lekko lepkie w dotyku, 7 do 10 minut. Zeskrobać boki miski. (Jeśli ciasto jest zbyt lepkie, przenieść na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i zagnieść w małej ilości mąki. Jeśli jest zbyt sztywny, dodaj niewielką ilość zimnej wody i krótko zagniataj.)
Za pomocą oleju roślinnego lub nonstick spray oleju roślinnego, lekko oleju 3-quart lub większej miski (lub pojemnika rosnącego ciasta).
Przenieść ciasto do miski i lekko oleju lub spryskać wierzchu ciasta. Za pomocą taśmy oznaczyć na zewnątrz miski do około podwójnej wysokości bieżącej ciasta. Przykryć miskę szczelnie folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (75 ° F do 80 ° F, patrz UWAGI Szefa Kuchni, poniżej), aż podwoi się rozmiar, około 1 godziny.
Używając naoliwionej skrobaczki do ciasta lub szpatułki, przenieś ciasto na lekko naoliwioną powierzchnię roboczą.
Delikatnie rozciągnij spód ciasta i złóż do środka, następnie powtórz z lewej strony, prawej strony i góry. Okrągłe ciasto pakiet następnie przenieść do miski, gładkie strony do góry, i lekko oleju lub spray wierzchu ciasta. Za pomocą taśmy oznaczyć na zewnątrz miski do około podwójnej wysokości bieżącej ciasta. Przykryć miskę szczelnie folią i pozostawić ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar i depresja utrzymuje się po delikatnym naciśnięciu palcem, około 1 godziny.
Linia duża blacha do pieczenia z pergaminem.
Przełożyć ciasto na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i, używając lekko naoliwionej skrobaczki stołowej, podzielić na 4 równe części, z których każda waży około 4 uncji (112 gramów). Podziel każdy kawałek na 3 kawałki, z których każda waży około 1,3 uncji (36 gramów). Pozostające ciasto należy przykryć podczas pracy z każdą porcją.
Używając lekko posypanych mąką rąk, rozwałkuj 1 kawałek ciasta między dłońmi, aby uformować gładką kulkę o szerokości 1 3/4 cala. Ściśnij wcięcia na dnie kulki, aby je szczelnie zamknąć. Powtórz, aby utworzyć pozostałe kulki.
Przenieść roztopione masło do małej miseczki. Dip każdej kulki ciasta do roztopionego masła, powłoka wszystkie strony, i przenieść, zamknięte-side-down, do przygotowanej blachy do pieczenia, odstępy około 2 cali od siebie. Lekko pokryć arkusz folii z tworzywa sztucznego olejem roślinnym lub nieprzywierającym olejem roślinnym i delikatnie przykryć patelnię olejem.
Niech rolki rosną w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar i depresja bardzo powoli wypełnia się po naciśnięciu opuszkiem palca, około 45 minut.
Podczas gdy ciasto rośnie, umieść stojak w pobliżu dna piekarnika i góry kamieniem do pieczenia lub ciężką blachą do pieczenia. Ustaw żeliwną patelnię z folią aluminiową lub ciężką patelnię do pieczenia na podłodze piekarnika i rozgrzej piekarnik do 400ºF przez 1 godzinę.
Szybko przenieść blachy do pieczenia z rolkami do gorącego kamienia do pieczenia (patrz notatki szefa kuchni) i dodać 1/2 kostki lodu Puchar patelni pod.
Piec rolki, obracając patelnię 180 stopni w połowie, aż złoty brąz i szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty (natychmiastowy termometr odczytowy włożony do środka zarejestruje około 190ºF), około 12 minut.
Przenieś rolki z blachy do pieczenia na stojak, aby całkowicie ostygnąć.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Ciasto najlepiej rośnie w okolicach 75 ° F do 27°. Jeśli twój dom jest po zimnej stronie, możesz ustawić pojemnik z bardzo gorącą wodą z kranu w pobliżu rosnącego ciasta i przykryć ciasto i gorącą wodę dużym plastikowym pojemnikiem lub miską—będziesz musiał podgrzewać wodę co 30 do 40 minut. Alternatywnie możesz umieścić ciasto (i mały pojemnik z bardzo gorącą wodą) w kuchence mikrofalowej (nie włączonej) lub standardowym piekarniku bez lampki pilotowej, ale z włączonym światłem piekarnika, aby zapewnić delikatne ciepło. * Jeśli chcesz zrobić ten chleb przez 2 dni, możesz go schłodzić na noc po pierwszym wyrośnięciu. Po podwojeniu wielkości (pierwszy wzrost), delikatnie wcisnąć ciasto w misce, a następnie przykryć folią, która została lekko pokryta olejem roślinnym lub nieprzywierającym sprayem z oleju roślinnego i przechowywać w lodówce. Po godzinie i ponownie po dwóch, delikatnie docisnąć ciasto. Następnie przechowywać w lodówce na noc. Następnego dnia doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej co najmniej 1 godzinę przed ukształtowaniem i pieczeniem bochenka. Należy pamiętać, że czas w lodówce zastępuje drugi wzrost, więc nie ma potrzeby drugiego wzrostu.* Aby uzyskać odpowiednią konsystencję, ważne jest, aby chleb był podmuch ciepła, gdy tylko wejdzie do piekarnika. Z tego powodu piekarnik musi być podgrzewany przez pełną godzinę i ważne jest, aby nie dopuścić do ucieczki zbyt dużej ilości ciepła podczas wkładania chleba. Podczas przenoszenia ciasta do piekarnika do pieczenia należy szybko zamknąć drzwi.
Mąka: 100% (zawiera skrobię zawartą w ziemniakach)woda: 64,9% (zawiera wodę zawartą w maśle i yam)drożdże: 0,93% sól: 1,7% tłuszcz maślany: 4,4%