Yuca Bites
Ukąszenia Yuca mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. 7 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz proszek do pieczenia calumet, olej kukurydziany, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bolitas de Yuca y Queso (Kulki Yuca nadziewane serem), Buñuelos de Yuca y Queso (frytki Jukańskie i serowe), oraz Yuca Gratin (Yuca Gratinada) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować yuca w rondlu wrzącej wody 25 do 30 min. lub do przetargu; drenaż. Mash yuca; umieścić w średniej misce.
Dodać ser, mąkę, proszek do pieczenia i żółtko; dobrze wymieszać.
Ubij białko w małej misce z mikserem na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać z mieszaniną yuca. Podzielić na 24 porcje; każda z nich rozwałkować na kłodę. Dzienniki Dip, 1 na raz, w okruchy krakersów, obracając się równomiernie płaszcz.
Rozgrzać olej w średnim rondlu do 191°. w międzyczasie wymieszać majonez i czosnek, aż do wymieszania.
Do gorącego oleju dodajemy porcjami kłody yuca; gotujemy 4 min. albo aż do złotego brązu.
Wyjąć z oleju łyżką szczelinową; osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać na ciepło z mieszanką majonezu.