Yemeni Spice Rub

Yemeni Spice Rub
Yemeni Spice Rub wymaga o 45 minut od początku do końca. Na 2,36 zł za porcję, dostajesz marynatę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 98 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz ziarna pieprzu, kminek, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Yemeni Spice Rub, Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, oraz Francuskie ciasto czteropalczaste z rumianym maślanym lukrem przyprawowym.

Instrukcje

1
Ciepła ciężka duża patelnia na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj pierwsze 5 składników; tosty, aż aromatyczne i kminek nasiona są nieco ciemniejsze, mieszając często, około 2 minut. Lekko schłodzić. Pracując partiami, drobno zmiel mieszankę przypraw i sól w młynie przyprawowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
TostyTosty
SólSól
3
Przenieść do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ubić kurkumę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Przenieść do hermetycznego pojemnika. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu. Przechowywać w temperaturze pokojowej.
1
Poszukaj nasion kardamonu na indyjskich rynkach i na penzeys.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn