Yakitori
Yakitori może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 209 kalorii, 23G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz cukier, imbir, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Yakitori, Yakitori, oraz Kurczak Yakitori dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 2 1/2 protokół).
Połącz mieszankę sosu sojowego i kurczaka. Przykryć i marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Rozgrzej dużą patelnię grillową na średnim ogniu.
Nawlecz 6 kostek kurczaka i 5 kawałków zielonej cebuli na przemian na każdy z 4 (10-calowych) szaszłyków.
Szczotkuj kebaby mieszanką sojową. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Umieść kebaby na patelni i gotuj 4 minuty z każdej strony lub aż kurczak zostanie gotowy.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.