Właściwy sos z indyka
Właściwy sos z indyka jest bezmleczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 91 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cebuli, marchwi i wina. Sprawdza się jako bardzo niedrogi SOS. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest całkiem dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Odpowiedni Sos Z Podrobów Z Kurczaka, Sara Moulton ' s Best Make-Ahead Turkey Gravy & carving Turkey tips, oraz Klasyczny sos z indyka i Indyk Prep Essentials.
Instrukcje
Cebulę i marchew włożyć na dużą patelnię z karkówką z indyka (opcjonalnie).
Wlać w magazynie i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. odcedzić, aby usunąć warzywa i indyka, a następnie powrócić płyn do patelni. (W przypadku sosu teksturowanego, wyjąć indyka i, za pomocą blendera patyczkowego, zmiksować marchewkę i cebulę do wywaru, aż będzie bardzo gładka.)
Mąkę zmiksować z białym winem lub wodą, następnie zmiksować z wywarem mieszając na ogniu aż zgęstnieje. Spoko, to wyluzuj. Będzie przechowywać przez kilka dni lub zamrażać przez 1 miesiąc. Odwilż w lodówce dzień wcześniej.
Rozgrzać na patelni, aż się nagrzeje, następnie dodać soki z indyka i doprawić do smaku.