Wypieki nadziewane ziemniakami: Samosas
Przyprawione wypieki nadziewane ziemniakami: samosy mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 149 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sok z cytryny, sól, imbir, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przyprawione samosy ziemniaczane, Lekko Przyprawione Samosy Warzywne, oraz Przyprawiona Kukurydza I Ciecierzyca Pieczone Samosy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Sól i mąkę wymieszać w średniej misce lub robocie kuchennym. Za pomocą blendera do ciast włącz masło, aż uformują się okruchy.
Dodaj wodę kilka łyżek na raz, aż można utworzyć piłkę. Wyrobić ciasto przez około 5 minut.
Pozostaw na około 15 minut. Ciasto można przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w lodówce.
Aby nadzienie: gotować ziemniaki do miękkości.
Jeśli używasz świeżej marchwi, posiekaj i duś w wodzie, aby przykryć, w małym garnku.
Dodać kukurydzę i groszek ledwo gotować. Odstawić do ostygnięcia.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę na złoty kolor.
Dodać czosnek, imbir, i chile i gotować przez 2 protokół.
Dodaj garam masala, kurkuma, chile proszek, i sól i gotować 2 protokół więcej.
W misce połączyć puree ziemniaczane, cebula i mieszanki przypraw, marchew, groszek, kukurydza, sok z cytryny, i posiekaną kolendrę.
Aby zebrać samosy: podziel ciasto na 9 równych wielkości kulek. Na powierzchni mąki, rolka każda piłka w 5-calowym okręgu.
Przeciąć każdy okrąg na pół.
Szczotkuj stronę straightedge niewielką ilością wody, złóż ją na pół i wyrównaj dwie proste strony, aby zachodziły na siebie, tworząc kształt stożka. Ściśnij krawędzie, aby uzyskać szczelne uszczelnienie.
Umieść około 1 obfite łyżkę nadzienia wewnątrz każdego stożka, pozostawiając górną krawędź czystą. Zwilż wewnętrzną górną krawędź stożka i dociśnij krawędzie, aby wykonać kolejne szczelne uszczelnienie.
Umieść samosy na tacy, aż będą gotowe do usmażenia. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Podgrzać około 3 cale oleju roślinnego w głębokim rondlu. Smaż kilka Samos na raz, uważając, aby ich nie tłoczyć. Gdy jedna strona zmieni kolor na złoty, odwróć ją na brązową po drugiej stronie.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.