Wtorek Bezglutenowy: Solanki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać bezglutenowe wtorek: Saltines spróbować. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 43 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 30. Ten przepis od Serious Eats ma fanów 409. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, gumę ksantanową, mąkę ryżową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Kokosowo-Dyniowe Bez Nabiału, Bez Jajek, Wtorek bezglutenowy: ciasto czekoladowe z dyni bez alergenów, oraz Bezglutenowy Wtorek: S ' Amore Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stojaki na środek piekarnika w środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 218°.
Ubić razem białą mąkę ryżową, brązową mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia, sól i gumę ksantanową w dużej misce lub misce robota kuchennego.
Trzepaczka lub pulsacyjny Robot kuchenny do połączenia.
Dodaj zimne masło lub skrócenie.
Masło pokroić w mąkę, aż masło będzie wielkości małego groszku. Jeśli masło jest zbyt wbudowane, krakersy nie będą tak łuszczące się.
Dodać wodę. Mieszaj lub pulsuj Robot kuchenny, aż ciasto się uformuje. Ciasto będzie twarde. Jeśli ciasto jest suche, dodaj dodatkową łyżkę wody.
Umieść ciasto między dwoma kawałkami papieru pergaminowego. (Pergamin powinien wynosić około 12 x 16 cali.)
Ciasto zwijamy około 1/16 cala.
Usuń górny kawałek pergaminu. Wsuń ciasto na blachę do pieczenia. Nakłuć ciasto widelcem. Używając koła do pizzy, pokrój ciasto na kawałki krakersów. Na wierzch ciasta obficie posypać solą koszerną.
Piec, aż krakersy są złotobrązowe, o 20 protokół.
Wyjmij patelnię z piekarnika i pozwól krakersom ostygnąć. Gdy ostygnie, rozbij krakersy, w razie potrzeby. (Krakersy Zwykle rozpadają się podczas pieczenia.)