Wolnowar Mussaman Curry
Wolnowar mussaman Curry to indyjski przepis, który serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 29g białka, 43g tłuszczu i w sumie 593 kalorii. Za $2.16 za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 19 fanów. Jeśli masz pod ręką tajski sos rybny, czosnek, curry i kilka innych składników, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 4 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 70%. Podobne przepisy to Mussaman Curry Paste, Krewetki w sosie Curry Mussaman, oraz Wolnowarowe Curry Wołowe.
Instrukcje
Umieść ziemniaki i cebulę w powolnej kuchence.
Roztop masło na patelni na średnim ogniu. Ugotuj wołowinę i czosnek razem na roztopionym maśle, aż wołowina zrumieni się ze wszystkich stron.
Przełóż wołowinę i czosnek do wolnowaru, trzymając wołowinę na patelni.
Umieść patelnię na średnim ogniu. Wymieszaj mleko kokosowe, masło orzechowe i curry w proszku z zarezerwowanymi kroplami wołowymi; gotuj i mieszaj, aż masło orzechowe się rozpuści.
Wlej mieszankę mleka kokosowego do powolnej kuchenki. Włącz Wolnowar na niski; wymieszaj sos rybny, brązowy cukier i bulion wołowy do wolnowaru.
Gotuj na niskim poziomie, aż wołowina będzie miękka, 4 do 6 godzin. Wymieszaj orzeszki ziemne z curry około 30 minut przed podaniem.
Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose
Riesling, Gruener Veltliner i Sparkling rosé to moje najlepsze typy Curry. Najlepsze wino do indyjskiego jedzenia będzie oczywiście zależało od dania, ale te typy można podawać schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Dr. Thanisch Bernkasteler Badstube Kabinett Riesling. Recenzentom podoba się to z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 25 dolarów za butelkę.
Dr. Thanisch Bernkasteler Badstube Kabinett Riesling
Wino pokazuje wyraźny bukiet bardzo dojrzałych czerwonych i żółtych owoców z egzotycznymi i lekko pikantnymi nutami o dobrze zintegrowanej kwasowości. Slatey mineralność tak typowa dla Mozeli dodaje dalszej złożoności.