Wolno pieczone łopatka wieprzowa
Powolne pieczone łopatki wieprzowiny to danie główne, które serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 509 kalorii, 56g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ząbki czosnku, bulion z kurczaka, łopatka wieprzowiny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 15 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Łopatka Wieprzowa Wolno Pieczona, Powoli pieczone aromatyczne łopatka wieprzowa, oraz Łopatka wieprzowa wolno pieczona z koprem włoskim i pomarańczą.
Instrukcje
Piekarnik do 230C / wentylator 210C / Gaz
Za pomocą moździerza i tłuczkiem zmiażdżyć czosnek z chili i trochę soli i pieprzu. Dźgnij dziury po całej stronie mięsa, a następnie wcieraj mieszaninę chili w mięso, wpychając ją do otworów i luk między mięśniami.
Umieść ramię na stojaku w pieczonej puszce, a następnie piecz przez 30 minut lub do momentu, gdy skóra zacznie pękać, pęcherze i brązowieje.
Wlać ponad połowę soku z cytryny i 2 łyżki oleju. Zmniejszyć ogień do 180C / wentylator 160C / Gaz 3, a następnie pozostawić mięso do pieczenia przez około 2 godziny. Ramię jest gotowe, gdy jest całkowicie miękkie pod chrupiącą skórą. Możesz powiedzieć, pchając go widelcem do pieczenia, że mięso powinno być delikatne i ustąpić. Odstaw mięso na bok, aby odpocząć.
Podczas gdy mięso odpoczywa, zrobić sos. Wyjmij cały tłuszcz z puszki do pieczenia, a następnie umieść puszkę nad małym płomieniem. Dodaj resztę soku z cytryny, a następnie skwiercz, skrobając wszelkie lepkie kawałki z dna drewnianą łyżką.
Wlać wywar, a następnie doprowadzić wszystko do wrzenia. Przecedzić sos przez sito do małego rondla, dodać liście oregano, następnie chwilę gotować na wolnym ogniu.
Służyć każdej osobie niektóre z chrupiącej skóry i mięsa wyciętego z różnych części ramienia.
Podawać z dodatkami, patrz przepisy poniżej, i kilka młodych ziemniaków maślanych.