Wolno pieczone łopatka wieprzowa

Wolno pieczone łopatka wieprzowa
Powolne pieczone łopatki wieprzowiny to danie główne, które serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 509 kalorii, 56g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ząbki czosnku, bulion z kurczaka, łopatka wieprzowiny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 15 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Łopatka Wieprzowa Wolno Pieczona, Powoli pieczone aromatyczne łopatka wieprzowa, oraz Łopatka wieprzowa wolno pieczona z koprem włoskim i pomarańczą.

Instrukcje

1
Piekarnik do 230C / wentylator 210C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Za pomocą moździerza i tłuczkiem zmiażdżyć czosnek z chili i trochę soli i pieprzu. Dźgnij dziury po całej stronie mięsa, a następnie wcieraj mieszaninę chili w mięso, wpychając ją do otworów i luk między mięśniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Umieść ramię na stojaku w pieczonej puszce, a następnie piecz przez 30 minut lub do momentu, gdy skóra zacznie pękać, pęcherze i brązowieje.
4
Wlać ponad połowę soku z cytryny i 2 łyżki oleju. Zmniejszyć ogień do 180C / wentylator 160C / Gaz 3, a następnie pozostawić mięso do pieczenia przez około 2 godziny. Ramię jest gotowe, gdy jest całkowicie miękkie pod chrupiącą skórą. Możesz powiedzieć, pchając go widelcem do pieczenia, że mięso powinno być delikatne i ustąpić. Odstaw mięso na bok, aby odpocząć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Podczas gdy mięso odpoczywa, zrobić sos. Wyjmij cały tłuszcz z puszki do pieczenia, a następnie umieść puszkę nad małym płomieniem. Dodaj resztę soku z cytryny, a następnie skwiercz, skrobając wszelkie lepkie kawałki z dna drewnianą łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Wlać wywar, a następnie doprowadzić wszystko do wrzenia. Przecedzić sos przez sito do małego rondla, dodać liście oregano, następnie chwilę gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
7
Służyć każdej osobie niektóre z chrupiącej skóry i mięsa wyciętego z różnych części ramienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Podawać z dodatkami, patrz przepisy poniżej, i kilka młodych ziemniaków maślanych.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji2 łyżki Posiekanej Natki Pietruszki Lub Posiekanego Szczypiorku, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia68
Magazyn