Wolno pieczona perska jagnięcina z sałatką z granatów
Jeśli masz w pobliżu 3 godziny i 50 minut do spędzenia w kuchni wolno pieczona perska jagnięcina z sałatką z granatów może być ogromnym bezmleczne przepis do wypróbowania. Na 63 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 100 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. 569 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz cebulę, Baranek, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Perski Gulasz Z Granatu-Orzech Jagnięcy, Mielone jagnięce kebaby Kofto z polewą z granatu, ziemniakami przyprawionymi bengalskim i perskim ogórkiem Raita, oraz Stelaż jagnięcy z ciepłą sałatką z mieszanej fasoli i wolno pieczonych pomidorów są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
W małej misce wymieszaj melasę z kminkiem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek i czosnkiem. Cebulę rozsypać na naczyniu żaroodpornym lub głębokiej puszce do pieczenia.
Ułożyć jagnięcinę na cebuli.
Polać szkliwem jagnięcinę. Miskę opłukać około 200 ml wody, a następnie zalać nie jagnięciną.
Przykryj naczynie pokrywką lub puszką dużym kawałkiem folii. Jagnięcinę pieczemy bez przeszkód przez 3 godziny, następnie zdejmujemy pokrywkę lub folię i kontynuujemy pieczenie przez 30 minut, aby uzyskać kolor jagnięcy. Kiedy jagnięcina ma swój czas, wylej soki, usuń jak najwięcej tłuszczu, a następnie wlej soki z powrotem na jagnięcinę.
Tuż przed podaniem delikatnie wrzucić wszystkie składniki sałatki razem.
Podawać jagnięcinę z sosem, sałatką i rozgrzanymi płaskimi chlebami.