Wolno gotowana kremowa Czarna soczewica z pełnymi przyprawami

Wolno gotowana kremowa Czarna soczewica z pełnymi przyprawami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wolno gotowanej kremowej czarnej soczewicy z pełnymi przyprawami. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 364 kalorie, 21g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,15 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka fasoli, cynamon, cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć kardamon można śledzić to danie główne z Placek Maślany Kardamonowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Dal Bukhara-wolno gotowana Czarna soczewica, Powoli Gotowane Black Eyed Peas, oraz Powoli Gotowany Black Eyed Peas Z Szynką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu ułożyć soczewicę i pokroić groszek. Napełnij patelnię do połowy wodą i opłucz rośliny strączkowe, pocierając je między opuszkami palców. Woda stanie się mętna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek SplitGroszek Split
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Spuść tę wodę. Powtórz trzy lub cztery razy, aż woda pozostanie stosunkowo czysta; spuścić. Teraz dodaj 6 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia, odkryte, na średnim ogniu. Odtłuścić i wyrzucić pianę, która tworzy się na powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Podczas gdy woda dochodzi do wrzenia, połączyć czosnek, imbir i chiles w robocie kuchennym. Pulsuj, aż składniki zostaną zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Jak tylko woda się zagotuje i wyrzucisz pianę, dodaj mieloną mieszankę i strąki kardamonu, liście laurowe i laski cynamonu. Obniżyć ciepło do średniego, przykryć patelnię i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż soczewica pęcznieje i zmięknie, a groszek rozdrobniony rozpada się przetargu, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
Liście LauroweLiście Laurowe
Groszek SplitGroszek Split
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Podczas gdy rośliny strączkowe są gotowania, ciepła 2 łyżki ghee w średniej wielkości patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Posypać nasion kminku i gotować, aż skwierczą, włączyć czerwonawo brązowy, i zapach orzechowy, 5 do 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
7
Dodaj cebulę i smażyć, aż będzie jasnobrązowy na brzegach, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
8
Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i mieszać w pomidory, sól, i cayenne. Dusić SOS, częściowo pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż niektóre z ghee zaczyna się oddzielać na powierzchni, 6 do 10 protokół. Ustaw patelnię na bok, aż rośliny strączkowe są gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
SOSSOS
GheeGhee
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Gdy rośliny strączkowe są miękkie, mieszać w sosie, fasola, i śmietana.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
KremKrem
SOSSOS
10
Wlać 1 szklankę wody na patelnię i zeskrobać dno, aby ją odgazować, uwalniając sos i przyprawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodaj to do roślin strączkowych i wymieszaj raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rośliny StrączkoweRośliny Strączkowe
12
Przykryć patelnię i dusić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż smaki mieszają się, 5 do 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Wymieszać w pozostałych 2 łyżki ghee i kolendry, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
GheeGhee
14
artykuł var
15
Typ_27_data = {};
16
artykuł
17
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia84
Magazyn