Wilgotne Ciasto Czekoladowe
Wilgotne ciasto czekoladowe to deser, który serwuje 12. Za 42 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 3G białka, oraz 22g tłuszczu. Jeśli masz pod ręką kawę, proszek do pieczenia, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 16%. Wilgotne Ciasto Czekoladowe, Wilgotne Ciasto Czekoladowe, oraz Wilgotne Ciasto Czekoladowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przesiej razem suche składniki w misce.
Dodaj olej, kawę i mleko; mieszaj ze średnią prędkością przez 1 minutę.
Dodaj jajka i wanilię; ubij jeszcze 2 minuty. (Ciasto będzie cienkie.)
Wlać do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia (lub dwie 8-calowe. okrągłe formy do pieczenia i sześć kubków na muffinki).
Piec w temperaturze 325° przez 25-30 minut. Ostudzić ciasta przez 10 minut przed wyjęciem z patelni. Ostudzić na stojakach z drutu.
W międzyczasie do lukru wymieszaj mleko i mąkę w rondelku; gotuj, aż będzie gęsty. Przykryj i wstaw do lodówki.
W misce ubij masło, tłuszcz, cukier i wanilię na kremową konsystencję.
Dodaj schłodzoną mieszankę mleka / mąki i ubijaj przez 10 minut. Ciasto chłodzone mrozem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto czekoladowe naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "