Przepis wietnamska Sałatka z wołowiną i makaronem ryżowym jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezmleczne opcja dla miłośników Wietnamskiej żywności. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 366 kalorii, 21g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 2,71 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 108 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liście mięty, sos rybny, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wietnamska duszona wołowina na sałatce z makaronem ryżowym, Wietnamska zupa ryżowa z wołowiną, oraz Wietnamska zupa wołowo-makaronowa z azjatycką zielenią, dobrze wietnamska / japońska.
Instrukcje
1
Zrobić sałatkę z makaronem ryżowym
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
2
Gotować wermiszel w dużym rondlu z wrzącą wodą przez 5 minut. Wyłącz ciepło i pozwól makaronowi stanąć w wodzie jeszcze przez 5 minut. Wrzucić do durszlaka i spłukać pod zimną wodą, następnie przykryć wilgotnym ręcznikiem i odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Podziel makaron ryżowy między 4 miseczki lub talerze. W dużej misce, wrzucić kiełki fasoli, ogórek, mięta, szalotki, i sałata, i umieścić na wierzchu wermiszelu.
W suchym woku na średnim ogniu, smażyć lub wstrząsnąć orzeszki ziemne tylko do aromatycznego, ciepłego i miękkiego brązowego koloru. Zmiażdżyć orzeszki ziemne w moździerzu, aż grubo zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Posypać mieszaniną makaronu ryżowego.Zrobić sos do zanurzania
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
6
Wymieszać razem sos rybny, ocet ryżowy, wodę i cukier w rondlu i umieścić na średnim ogniu, aż tuż przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy
Sos Rybny
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Ochłoń.
8
Dodaj czosnek, chile, i sok z limonki do sosu zanurzeniowego.Wok-smaż wietnamską wołowinę
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
1 Truskawka Bez łuski
1 Pomarańcza, Skórka
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Pokrój wołowinę w paski 1/16 cala i połącz w misce z 2 łyżkami posiekanej trawy cytrynowej, sosem rybnym i połową czosnku. Odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Eliksir G
1 Pomarańcza, Skórka
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Rozgrzać olej w woku lub dużej patelni na średnim ogniu. Pracując w dwóch partiach, podsmażyć cebulę, pozostałą trawę cytrynową i pozostały czosnek tylko do pachnącego, 1 do 2 minut. Zwiększyć ogień do wysokiej, dodać wołowinę i smażyć przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir G
1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
11
Przenieść na talerz. Powtórz z pozostałą cebulą, trawą cytrynową, czosnkiem i wołowiną. Pierwszą porcję wołowiny odstawić na wok, doprawić cukrem, solą i pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir G
1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Wołowinę podawać na wierzchu sałatki z makaronem ryżowym i posypać pozostałymi orzeszkami ziemnymi. Przekaż sos do zanurzania z boku i użyj go do zanurzenia lub mżawki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)