Waterzooi (Vaterzoy)
Waterzooi (Vaterzoy) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 31g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, olej roślinny, por i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 17 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Kurczak Waterzooi, oraz Waterzooi de Poulet.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu i szybko brązowo kawałki kurczaka.
W tym samym garnku, podsmażyć pory, cebula, seler i sól, aż warzywa będą miękkie chrupiące. Odstawić kurczaka do garnka i dodać wodę, bulion i gałkę muszkatołową. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 35 do 40 minut, aż kurczak będzie miękki.
W małej misce lub filiżance połączyć mąkę i sok z cytryny; wlać do garnka i wymieszać.
Śmietanę i żółtka ubić z 2 łyżkami gorącego płynu; wymieszać do garnka.
Podgrzać, ale nie dopuścić do wrzenia, ponieważ krem się zsiadnie.
Przed podaniem posypać natką pietruszki.